Thursday, April 26, 2012

Jucarii educative pentru copii isteti

Jucariile fac parte din viata oricarui copil, fiind mijloacele cu ajutorul carora acesta isi creeaza propriul univers si descopera lumea, precum si modalitatile prin care invata si se dezvolta.

Jucariile educative sunt destinate copiilor obisnuiti din familii, precum si celor din centrele educative. Deosebit de folositoare sunt acelor copii care prezinta probleme in dezvoltare sau dizabilitati. In acest caz, este necesar ca parintele sa stie sa achizitioneze jucarii concepute special pentru rezolvarea unor deficiente de motilitate sau atentie. Cu ajutorul acestor jucarii se pot face anumite corectii.

De exemplu, cand un copil de varsta foarte mica si-a format cu succes anumite deprinderi, dar prezinta deficiente in formarea altora, acestea se pot remedia utilizand jucarii adecvate. Asadar, jucariile educative vin si in sprijinul adultilor care se ocupa de educarea copiilor (de exemplu educatori, invatatori sau tutori).

In categoria jucariilor istete se includ: colectii de jocuri de logica si tactica, jucarii pentru controlul si coordonarea miscarilor (in primii ani de viata), puzzle-uri, seturi de constructii (montare, asamblare), seturi creative pentru desen sau bricolaj.

Alaturi de acestea se gasesc accesorii pentru dezvoltarea abilitatilor practice: hartii si cartoane decorative. La fel de importante sunt jucariile pentru coordonarea miscarilor si jocurile de aritmetica simpla.

0 comments:

Post a Comment