Thursday, April 26, 2012

Jucaria perfecta pentru baita

Atunci cand vrei sa ii atragi atentia celui mic cu cele mai dragute jucarii de baita esti pusa intr-o mare dilema.

Chiar daca uneori alegerea ti se pare destul de simpla, in realitate acest demers este destul de dificil mai ales daca se tine cont de faptul ca bebelusul nu iti poate comunica ceea ce isi doreste. Insa, daca vei incerca sa te informezi din timp inca de dinainte de a merge la cumparaturi, evitand astfel riscul de achizitionare a unor jucarii periculoase, experienta ti se va parea o aventura destul de draguta, gata oricand sa o repeti.

Atunci cand mergi sa ii achizitionezi jucariile de cadita este indicat sa te orientezi la ceva in functie de varsta copilului. In primele luni de viata micutii nu observa destul de bine culorile si de aceea este posibil ca jucariile frumos colorate sa nu ii atraga atentia. De aceea, poti opta pentru ceva care va scoate un sunet deosebit in asa fel incat cel mic sa fie incantat de alegerea pe care ai facut-o.

De asemenea, daca vei incerca sa il urmaresti putin, vei putea observa daca copilul este mai incantat de textura materialului sau de culori. In cazul in care prefera ceva din plastic moale poti merge la cumparaturi fara probleme. In schimb, daca este atras de culori, pune accentul pe culori cat mai vii.

Atunci cand ii alegi jucaria va trebui sa tii cont si de cateva elemente care ar putea deveni periculoase pentru copil. In cazul in care jucaria are un continut de PVC este indicat sa o eviti intrucat un astfel de element mareste riscul de cancer la cei mici. O scurta informare pe site-urile de socializare te va ajuta sa iti formezi o anumita parere, plecand de la experienta altor parinti, pusi in aceeasi dilema.

Cand vei merge la cumparaturi este indicat sa incerci sa iti iei si puiul cu tine. Astfel, iti vei putea da seama de ce anume este mai atras bebelusul. Chiar daca nu poate vorbi, acesta iti poate exprima ceea ce isi doreste prin mimica sau anumite gesturi care te vor ajuta sa iei o hotarare pe placul celui mic.

Daca esti tentata sa ii cumperi jucarii mai sofisticate este indicat sa incerci sa mai amani putin momentul intrucat cel mic nu se va bucura foarte mult nici de ceva prea complicat si nici nu te va intreba cat a costat, fiind multumit si cu jucarii mai ieftine.

Atunci cand te decizi sa ii cumperi o anumita jucarie pentru baita este indicat sa o alegi in asa fel incat textura si materialul sa se potriveasca perfect apei, plutind. De asemenea, fiti prudenti si nu cumparati o jucarie prea mica in asa fel incat cel mic sa o poata inghiti, evitati sa ii cumparati jucarii care prezinta un pericol de strangulare si nici nu optati catre unele prea zgomotoase intrucat ii pot afecta simtul auzului.

0 comments:

Post a Comment