Tuesday, December 4, 2012

De ce Mos Craciun aduce jucarii educative copiilor isteti

Perioada Sarbatorilor de Iarna aduce cu sine febra cadourilor de Craciun. An de an in tolba lui Mos Craciun au inceput sa incapa tot mai multe tipuri de jocuri si jucarii educative . ErFi si-a propus sa afle de ce.

In week-endul prelungit dedicat Sfantului Andrei si Zilei Nationale a Romaniei am primit vizita unor buni prieteni, un cuplu de parinti cu 2 copii: un baiat de 15 ani si o fetita de 4 ani.

Am discutat despre toate, dar mai ales despre problemele pe care acesti parinti le au cu fiul lor cel mare, elev la liceu in clasa a noua si candidat la corigenta la matematica.

Parintii incercau sa gaseasca solutii la problema lor si cu parere de rau am constatat ca deja era prea tarziu. Cu ce sa mai ademenesti un copil de 15 ani care are Samsung Galaxy S3, tableta Apple si bani de buzunar pentru Centrul Vechi ? Domnul Goe fusese momit cu excursia la Bucuresti, dar pentru eroul nostru nu mai sunt momeli posibile.

Am analizat problema retrospectiv, de cand copilul avea 4 ani si cand primise prima consola de jocuri pe calculator, apoi mi-l aminteam pe la varsta de 10 ani sau 12 ani cu eternul PSP in mana, butonand febril jocurile cu impuscaturi si batai.

Si am gasit raspunsul: niciodata baiatul nostru nu primise jucarii educative.

Niciodata nu incercase vreun model de jucarii de constructie sau un puzzle si nu incercase sa isi antreneze mintea in vreun fel.

Odata mai mult acest episod mi-a intarit hotararea de a-mi feri copiii de atractia jocurilor pe calculator, de superinteligentele telefoane mobile sau de tabletele cu pisici care vor sa manance bataie.

Si o data mai mult am hotarat ca fii mei sa primeasca si de acest Craciun jucarii educative.

0 comments:

Post a Comment