Monday, June 11, 2012

Copiii si rolul pe care il au jucariile in viata lor

Jocul cu diverse jucarii aduce satisfactii copiilor, aceasta activitate avand un rol foarte important pentru dezvoltarea lor armonioasa pe plan emotional, fizic, cognitiv si social

Jocul cu diverse jucarii aduce satisfactii copiilor, aceasta activitate avand un rol foarte important pentru dezvoltarea lor armonioasa pe plan emotional, fizic, cognitiv si social. Cei mici au nevoie de joaca pentru a descoperi lumea incojuratoare si pentru a-si cultiva gandirea si creativitatea.

Copiii trebuie sa aiba parte in permanenta de noi experiente care sa ii ajute in calatoria spre cunoastere, iar jucariile si joaca creaza oportunitatea perfecta de a descoperi intotdeauna lucruri noi si interesante.

Dezvoltarea imaginatiei copiilor ii va ajuta pe acestia sa poata beneficia de o gandire compexa. Jucariile dezvolta personalitatea copiilor si totodata diverse abilitati psihice si fizice.


Fie ca este vorba de jucarii educative, de papusi sau de jucarii din plus, toate acestea ii ajuta pe micuti sa isi exerseze diferite abilitati si sa isi dezvolte fantezia, gandirea logica, memoria si ii ajuta chiar sa isi exprime sentimentele.

Jucariile nu pot lipsi din viata copiilor, acestea fiind temelia unei dezvoltari armonioase.

Alegerea jucariilor se face in functie de varsta micutilor, implicarea in viata copiilor dumneavoastra insemnand acordarea unei atentii speciale tuturor aspectelor din viata copilului, incepand de la nevoile fizice pana la cele de afectiune.

Joaca este o necesitate pentru orice copil, astfel achizitionarea de papusi, jucarii plus, jucarii educative sau orice alt gen de jucarii copii fiind o responsabilitate fata de copil si fata de corecta sa dezvoltare.

0 comments:

Post a Comment