Monday, April 23, 2012

Ce sa urmarim cand vrem sa cumparam un carucior

In ziele noastre sunt atat de multe modele de carucioare incat este chiar dificil sa alegi unul.

Cel mai important lucru este sa stiti care sunt nevoile dumneavoastra si sa gasiti caruciorul care le indeplineste.

Suna foarte usor, dar cu atatea modele disponibile, care este cel mai bun?

Tipuri de Carucioare

Desi sint atat de multe modele, producatori, variante de pret, carucioarele pot fi grupate in patru categorii de baza:

Aceste carucioare sunt de obicei mari si sunt proiectate sa aiba si un scaun de masina. Unele sisteme de acest tip includ si scaunul de masina pe cand altele nu, necesitand cumpararea lui. Acest tip de carucioare sunt considerate ca fiind cele mai robuste si durabile.
Acest tip de carucioare se afla exact la polul opus. Sunt foarte usoare si portabile. Functionalitatiile unui astfel de carucior nu sunt foarte avansate, datorita faptului ca scopul lor principal este usurinta de montare, demontare si greutatea scazuta.

Undeva intre precedentele doua categorii se afla Clasa Mijlocie. Aici se incadreaza carucioarele care fac un compromis intre optiunile disponibile si portabilitate. Cu alte cuvinte este o categorie pe care o alegi in cazul in care nu sti exact ce vrei sau efectiv te intereseaza sa aiba unele optiuni dar si usor de folosit.
Acest tip de carucioare “off-road”, vin echipate cu roti de cauciuc pentru a face cursa micutului mai confortabila. De asemenea acestea au tendinta sa fie mai mari si desi optiuniile disponible variaza cu pretul ele tind sa fie minimale.

Functionalitati (Optiuni) disponibile
Aceste functionalitati sunt ceea ce primiti extra pe langa scaun, roti si sistemul de impingere.
  • Rotile
Exista practic trei tipuri de roti: plastic gol, solide si umplute cu aer. Primul tip de roti face caruciorul mai ieftin dar au dispozitie mai mare la crapat. Rotile solide sunt gasite pe carucioarele mai scumpe, dar cu ele nu veti avea probleme niciodata. Evident la cele cu aer exista pericolul sa se sparga, insa ele asigura un mers confortabil pe aproape orice suprafata de mers.
Un lucru de asemenea foarte important este marimea rotilor. Cu cat acestea sunt mai mari cu atat mai usor se va impinge caruciorul.

  • Franele
Trebuie tinut cont de faptul ca de obicei la carucioare, franele nu sunt proiectate sa tina caruciorul pe loc intr-o panta. Sunt facute sa asigure siguranta copilului pe o suprafata plana. Folositoare cand puneti sau scoateti copilul din carucior.

  • Greutatea
Greutatea total si extra optiuniile oferite, merg mana in mana. Cu cat sunt mai multe optiuni, cu atat mai putin compact va fi caruciorul si mai greu. Exista evident exceptii dar va trebui sa platiti extra.

Poti comanda un carucior accesand acest link!


0 comments:

Post a Comment