Monday, April 23, 2012

10 jocuri acvatice pentru cei mici

Daca temperatura aerului creste si razele soarelui te fac sa te topesti de cald, o baie in piscina este cea mai buna modalitate de a te racori si de a te bucura de vacanta alaturi de cei mici.

Si daca te mai gandesti pe langa piscina, inot si apa, si la un loc minunat si un mijloc de joaca, atunci distractia este garantata.

BebeMic.info iti ofera cateva idei in acest caz

1. Umplerea galetilor
Va fi nevoie de cel putin doi copii deoarece va fi o competitie. Fiecare copil/echipa va avea o galeata cu apa, una goala si un pahar de plastic gaurit. Scopul acestui joc este de a umple galeata goala cu paharul din galeata plina iar cel care umple primul galeata, va castiga.
2. Limbo sub jetul de apa
Da drumul la apa prin furtunul de gradina si fa jetul sa fiecat mai puternic. Cei mici va trebui sa treaca repejor pe sub jetul de apa, bineinteles, fara a-l atinge. Incetisor vei lasa, furtunul tot mai jos. Castigatorul va fi cel care va reusi sa treaca pe sub jetul de apa fara sa il atinga, fara sa se ude, si la cel mai jos nivel. Cei care au pierdut, vor fi usor de depistat: vor fi uzi!
3. Jocul cu buretele ud
Uda bine un burete mare si da-l copiilor pe post de minge. Acesta va fi aruncat iar copilul catre care a fost aruncat buretele si care a fost atins de el, va trebui sa rearunce buretele si sa ii nimereasca pe ceilalti.
4. Ratele si vanatorii
Este nevoie de doi copii (vanatorii) care sa stea in parti opuse si  sa arunce cu buretele de la unul la celalalt incercand sa nimereasca ceilati copii care sunt intre ei (ratele). Prima si ultima “rata” atinsa de burete vor devini vanatori in urmatorul joc.
5. Ratele si vanatorii in piscina
Regulile sunt aceleasi ca la jocul de mai sus, doar mediul se schimba. Se poate folosi tot un burete, sau o minge.
6. Marco Polo
Jocul este un fel de “Fata-ascunselea” in apa. Unul dintre copii va fi Marco Polo si va trebui sa isi inchida ochii si sa numere pana la 10, timp in care ceilalti copii se vor imprastia pin piscina. Dupa ce a terminat de numarat, Marco Popo va incerca (tot cu ochii inchisi) sa atinga alt copil. El va striga “Marco”, iar ceilalti copii trebuie sa raspunda “Polo”. Cand un alt copil va fi atins, el va devine Marco.
7. Vanatoarea de comori
Va fi nevoie sa imprastii cateva monezi pe fundul unei piscine pentru copii si sa dai startul la strangerea lor. Pana numeri pana la 10, ei vor trebui sa se intoarca la tine cu cat mai multe monezi. Cel care are cele mai multe monezi castiga.
8. Stafeta
Va fi nevoie de doua echipe care se vor alinia la intrarea in piscina, iar cand se da startul, din fiecare echipa cate un copil sare in apa cu o mingiuta in mana si va inota pana in cealalta parte a piscinei. La urmatorul start pornesc alti doi copii iar echipa care are cei mai multi castigatori de curse castiga.
9. Stafeta 2

Este o alta modalitate de a juca stafeta. Copiii se vor aseza de-a lungul piscinei. Fiecare echipa va forma cate o “coloana”. Cel care este primul in piscina porneste inot cu mingiuta in mana pana la urmatoru jucatorl, caruia i-o da si tot asa pana la ultimul jucator care va trebui sa puna mingiuta pe marginea piscinei. Echipa care ajunge prima cu mingea la margine castiga.
10. Baschet in apa
Va fi nevoie de un inel care sa pluteasca pe apa. Poti face unul din burete. Dimensiunea va trebuie sa fie un pic mai mare decat mingea. Copiii vor fi impartiti in echipe, iar echipa care reuseste sa arunce mingea in inel de cele mai multe ori va castiga.

0 comments:

Post a Comment